TICURI POLIMORFE pot fi un Simptom! NU doar Diagnostic!!

Cazul debuteaza asa:

Saptamana 1 - ziua 1: Baiat - 7 ani - clasa pregatitoare - dupa 4 luni de scoala manifesta pentru prima data  intr-o dupa-amiaza de duminica o rotire a globilor oculari spre dreapta sus, in mod repetat sub forma unui gest aparent involuntar.

Saptamana 1 - ziua 2: consultatia oftalmologica atesta prezenta unor gene crescute in directie inversa catre globul ocular care ar putea justifica miscarea oculara. Sub anestezie locala cu picaturi se indeparteaza respectivii cili recomandandu-se totusi si un control neurologic.

Saptamana 1 ziua 3: consultatia neurologica clinica + EEG constata prezenta unei excitatii nervoase usoare pe lobul frontal care ar putea fi data de toxinele eliberate de paraziti. Ni se recomanda examen coproparazitologic si administrare de Magne B6 fiole timp de 10 zile.

Urmatoarele 10 zile: recoltam probe, dar rezultatul coproparazitologic este negativ (si urmeaza sa fie tot fals negativ pentru urmatoarele 6 luni).  Revenim pentru control la neurologie insa ni se spune ca trebuie sa fim foarte atenti la ce laborator ducem probele pentru ca la majoritatea rezultatele ies negative.

Din acest punct urmeaza sa aplicam un tratament alopat cu albendazol(zentel) contra parazitilor chiar in ciuda faptului ca rezultatele ies negative din cauza faptului ca prezinta in plus urmatoarele manifestari specifice sau nespecifice (parerile sunt foarte impartite):
- cearcane albastrui
- lipsa poftei de mancare ( se poate manifesta si prin pofta exagerata de mancare)
- dureri difuze periombilicale
- prurit nazal
- prurit anal (manifesta o neliniste continua, se foieste de scaun , de spatarul scaunului)
- eruptii cutanate de tip eczema atopica pe picioare, manute si intre degete; uneori ies pe dosul coapselor sub forma unor piscaturi de tantari.
- cheilita la gurita
- ocazional se intinde pe burtica din cauza durerilor periombilicale
- ocazional enurezis nocturn
- scaun la doua, uneori trei zile
- anxietate generala, sensibilitate, plange prea usor (atipic pentru el).
- analize de laborator - eozinofilele usor marite (5%)

De precizat, contextul istoric medical, scolar si familial:
 - Nastere prin cezariana pe motiv ca sarcina era in prezentatie pelviana. Nu au existat urme de suferinta fetala, nascut la termen, cezariana intervenind dupa debutul travaliului.
- Copilul a fost alaptat la san timp de 1 an si doua luni.
- Evolutie normala, iar in afara unor viroze comune frecventarii colectivitatii de copii a avut scarlatina la varsta de 4 ani, tratata in clinica cu penicilina intravenos, fara consecinte ulerioare.
- Creste intr-o familie cu doi copii, el si o sora mai mica cu 3 ani decat el, un mediu echilibrat fara tensiuni care sa ii creeze dezechilibre emotionale.
- La scoala are o evolutie normala, in urma evaluarilor reiese ca asimileaza cunostinte fara eforturi, nu necesita munca suplimentara acasa.
- Activitati extracuriculare: inot, lectii de canto si tenis, toate cu caracter ocazional si nu toate in aceeasi perioada.

Saptamana 3: in urma tratamentului cu albendazol (Zentel) dupa a 4-a doza, ticul (miscarea de rotire a ochilor) dispare cu desavarsire. Multumiti de rezultat pentru urmatoarele 4 saptamani ne linistim si ne resemnam, multumim si neurologului pentru recomandari.

Saptamana 7: fiind a patra saptamana dupa tratament, cam cat dureaza un ciclu de reinfestare parazitara, apare din nou exact acelasi tic - miscare a globilor oculari. Repeteam din nou analizele coproparazitologice insa mereu cu acelasi rezultat negativ. Apelam la un test de biorezonanta magnetica ce confirma prezenta parazitilor. Desi pus la indoiala de multe voci din medicina alopata, existand toata simptomatologia unei parazitoze (enumerata mai sus) recurgem totusi din nou la a doua cura de deparazitare cu Zentel. Din nou dispare ticul, ca sa reapara dupa 2 saptamani de aceasta data in contextul adaptarii parazitilor la medicament (fenomen similar cu adaptarea bacteriilor la un antibiotic administrat in mod repetat).

Din acest punct pana in saptamana 27, ajungem sa vizitam si sa ne consultam cu urmatoarea paleta de specialitati: respectiv neurologie, boli infectioase (parazitologie), neuropsihiatrie infantila, psihologie - sedinte de terapie sugestiv comportamentala, pentru ca pe langa ticul initial de miscare oculara mai apar urmatoarele ticuri:
- clipeste des (ticuri specifice pentru ascaridioza-limbrici)
- intinde mainile in sus si in fata si in acelasi timp desface degetele
- isi lasa capul in piept in fata
- da capul pe spate
- isi lasa capul pe un umar si apoi pe celalalt
- flexeaza genunchii
- casca gura
- trage alternativ cu ochii
- scutura mainile
- isi taraste un picior in timp ce merge
- ridica din sprancene
- isi musca buzele si o grimasa faciala spre dreapta
ATENTIE! Toate aceste ticuri dispar in somn.

Toate aceste manifestari par a fi din cauza unui deranj, de exemplu faptul ca isi lasa capul in piept si pe spate e ca si cum l-ar deranja eticheta de pe bluza; sau faptul ca desface degetele de la mana pare a fi din cauza care are eruptii cutanate intre degete, cascatul gurii pare a avea legatura cu cheilita mai mereu prezenta (foarte probabil favorizata de o candida albicans localizata intestinal), etc. Acest lucru ne duce cu gandul la un sistem nervos senzorial sensibilizat. Enurezisul nocturn ridica ideea de sistem nervos vegetativ sensibilizat.

Avand toate aceste ticuri, paralizati de teama sindromului Tourette, sau a altor boli psihice cu manifestari similare apelam la sectia NPI pentru o evaluare si ajutor. Se prescrie un tratament cu Xanax (alprazolam)  si Mydocalm pentru urmatoarele 3 luni si ni se recomanda sa revenim pentru control. Diagnostic: ticuri polimorfe cronice - tulburare anxioasa - tulburare hiperkinetica. Justificarea: oboseala cronica dupa debutul scolii si o sensibilitate nativa a sistemului nervos in urma sarcinii in prezentatie pelviana!

Cu acest diagnostic si acest tratament mergem acasa, prea speriati ca sa ne asumam "neadministrarea" tratamentului.
Dupa o saptamana si jumatate asa cum l-am introdus in doze progresive, la fel am decis sa scoatem tratamentul regresiv. De ce? Pentru ca:

- sa nu uitam de unde am plecat (prima evaluare neurologica ne-a dus la paraziti)
- evaluarea neuropsihiatrica  s-a facut fara o analiza cuprinzatoare a contextului aparitiei ticurilor si a istoricului medical.
- diagnosticul a sunat a simptom, in nici un caz ca diagnostic.
- xanax (alprazolam) este un medicament care provoaca dependenta administrat pe perioada indelungata. Nu puteam sa ii fac asta cu buna stiinta copilului meu de 7 ANI...cum puteam sa asist la amortirea simturilor si vigilentei lui...pentru a trata de fapt o reactie..
- mydocalm (tolperisonum) este un miorelaxant central - copilul nu avea spasme musculare, toate aceste ticuri puteau fi considerate niste gesturi normale scoase din context. Mai degraba niste stereotipii decat spasme.

Aceasta este de fapt caracteristica ticurilor, faptul ca ele pot fi reprimate daca copilul doreste, ceea ce nu se intampla in cazul spasmelor care sunt complet involuntare. Ticurile sunt gesturi semiconstiente. Sunt copii care sunt capabili sa le reprime ore intregi, iar cand ajung acasa "recupereaza" cu un val coplesitor. Ni s-a intamplat si noua. La sectia de NPI abia daca a facut vreunul. In cabinetul medicului/psihologului le poate reprima aproape complet.

CE AM FACUT MAI DEPARTE!!!...asta este cel mai important si sper sa te ajute si pe tine daca te confrunti cu aceasta problema.

Dintre toate persoanele cu care ne-am consultat,am intrat in contact cu trei persoane cheie ne-au ajutat cu tot ce am facut in continuare:
1. Medic A. - Medic primar boli infectioase
2. Medic B - Medic primar boli interne si specialist in Homeopatie.
3. Medic C - Homeopat  - Medic primar sanatate publica si management sanitar si specialist in Homeopatie.

Pentru ca ticurile in cazul nostru au fost tratate ca un simptom , nu ca un diagnostic, am recurs la metode de inlaturare a celor care le-au cauzat , respectiv a PARAZITILOR.
Si pentru ca Albendazolul, Mebendazolul, Metronidazolul si orice alt medicament pur chimic are efecte devastatoare pentru organism, incepand cu destabilizarea ficatului si sfarsind cu deprimarea sistemului imunitar, ele neavand un efect pe termen lung de imunizarea a organismului impotriva parazitilor ci doar un efect imediat de anihilare cu risc de reinfestare imediata, am recurs la recomandarilor celor trei medici axandu-ne pe schimbarea alimentatiei si administrare de produse bazate pe continut natural. Chiar daca rezultatele apar mai lent ele sunt mai eficiente pe termen lung si fara consecinte colaterale.

1. Medic A - Medic primar boli infectioase
Pentru prima data imi confirma cineva ca se poate ca suspiciunile mele sa fie reale si justificate medical. Imi confirma ca intr-adevar o parazitoza poate afecta sistemul nervos si sa dea simptome cu manifestari psihice , de la tulburari nervoase pana la anxietate de asa natura incat modifica comportamentul persoanei.
Din cautarile mele am mai gasit:
http://www.alergicblog.ro/2012/08/infectiile-in-boala-psihica/
si
http://www.alergicblog.ro/2012/09/giardiaza-deficit-de-b12-cu-simptome-psihiatrice/
Imi recomanda:
- administrare de probiotice pe o perioada de 3 luni care creeaza un mediu digestiv nepropice parazitilor, asociata cu tratamente naturiste si adaptarea alimentatiei : fara lapte si dulciuri, cu multe fructe (detoxifica) si mai putine glucide (orez, paine, cartofi, paste) care se pare ca sunt favoritele parazitilor.
Pentru prima data se confirma prin analiza de laborator prezenta Giardia lamblia.

2. Medic B - Medic primar boli interne si specialist in Homeopatie
Dupa o consultatie specifica minutioasa pentru stabilirea constitutiei copilului ni se confirma ceea ce stiam deja: copilul este sanatos psihic tun si trebuie tratat ca atare, este foarte receptiv la stimuli fie ei pozitivi sau negativi, este un copil tipicar, inteligent, reticent la nou, foarte atent la detalii si cu o emotivitate ridicata deci un individ cu predispozitie catre ticuri. In acest context toxinele parazitilor au declansat aceste manifestari (anxietate). 
Si primim urmatoarele recomandari homeopatice:
- Remediul de constitutie -  administrare o data pe luna o doza - pe care nu are rost sa il scriu pentru ca in tratamentele homeopatice sunt specifice fiecarui individ si mi-e teama sa nu induc in eroare.
- Lamblia CH 15 - o data pe zi dimineata la 15 minute distanta de mancare
- Arum Triphyllum CH 9 - dimineata si seara in zilele in care nu ia remediul de constitutie - tot la 15 minute distanta de alimentatie. - pentru eruptiile cutanate (eczema atopica + candida)
Acest tratament administrat atat timp cat va fi nevoie.

Subliniez: am trecut tratamentul nu ca sa administrati copilului ce a luat copilul meu ci ca sa puteti trage propriile concluzii in cazul vostru. Apelati inainte de orice la un medic homeopat pentru o prescriere individualizata. Din fericire in Romania homeopatii in primul rand, ca sa se poata specializa in homeopatie, trebuie sa fie MEDICI. In alte tari din Europa legislatia permite si altor persoane sa profeseze homeopatia fara pregatire medicala de specialitate. Din fericire homeopatii nostri sunt oameni dedicati si profesionisti in ceea ce fac. Este o specializare ce necesita multa cercetare, empatie si deschidere fata de om ca individ. Ei nu trateaza boli, ci oameni. Dar asta e alta poveste.

3. Medic C -  Homeopat  - Medic primar sanatate publica si management sanitar si specialist in Homeopatie.

- Pe langa confirmarea remediului homeopat primit, ni se explica in primul rand ca avem o problema de epuizare a suprarenalelor  - stagnare limfatica(problema secolului si sursa tuturor bolilor). Ce inseamna asta? Inseamna ca totul se rezuma la alimentatie , suprasolicitare (prea multi stimuli) si de aici incepe un lant cauza-efect. Concret: pentru ca copilul are o alimentatie bogata in continut glucidic ( ca alti 90% din copiii nostri) respectiv paste fainoase, cartofi, orez, paine si derivate din faina, pe langa asta lactate, dulciuri si cam totul in afara de fructe (mai ales) si legume crude, de aici incepe problema sistemului limfatic deficitar. Sistemul limfatic e ca un sistem de canalizare in care daca din cand in cand nu pui un pic de solutie de desfundare a tevilor, toxinele (provocate de paraziti sau de alti factori) se tot acumuleaza si se depoziteaza, infundandu-se tot mai mult pana la colaps. Iar colapsul poate lua diferite forme. In cazul nostru stagnarea limfatica a luat forma de iritatie a filetelor nervoase.
Deci, in primul rand ni se recomanda sa incepem sa schimbam alimentatia, sa crestem consumul de fructe/legume proaspete ca atare sau proaspat stoarse. Acestea se consuma cam la o ora distanta de orice alta masa ca sa aiba efectul dorit (de desfundare/detoxifiere). Noi am introdus,  pe langa mere pe care le mananca cu placere, un fresh zilnic facut din diferite fructe combinate pe care am avut mare grija sa il consume cat mai repede dupa stoarcere. Se recomanda fructele cu bobite: struguri, cirese, fructe de padure. Lactatele, faina alba si zaharul alb  reprezinta mancarea favorita a parazitilor. Cat timp exista regulat in alimentatie nici un tratament nu va avea efect de lunga durata.
-Tot pentru eliminarea toxinelor ni se recomanda masajul limfatic executat zilnic seara inainte de culcare cu Ulei de masaj de Arnica (PlantExtrakt) alternativ cu Solutie de masaj Hapciu de la Fares. Acest masaj se face pe spate incepand de la ceafa si pana jos la baza coloanei, niciodata invers, in linii paralele de-a lungul coloanei. In principiu e simplu, trebuie doar sa masezi cu degetele spatele copilului in aceasta directie si trebuie sa fie o miscare asa incat sa ii faca placere. Pentru noi a devenit un rasfat foarte placut inainte de culcare.
- A doua indicatie foarte pretioasa este o tinctura de extract din coaja nuca neagra, unul dintre cele mai puternice remedii naturiste de pe piata recomandat pentru detoxifiere si deparazitare. Este un produs original Dr. Hulda Clarke. O alternativa mai accesibila pe piata si mai ieftina sunt tabletele de nuca neagra Black Walnut de la American Lifestyle.
- A treia indicatie si cea mai importanta: Giardinophyt, produs natural pe baza de plante si propolis. Se administreaza 7 zile cu 7 zile pauza si din nou 7 zile si tot asa. Se poate administra si 3 luni , fara reactii adverse.

Pe langa toate aceste recomandari banuiesc ca nu are rost sa mai mentionez igiena riguroasa, spalatul minutios al mainilor inainte de fiecare masa, spalatul la 90 de grade a tuturor hainelor de corp si a lenjeriei de pat, tratamentul concomitent al tuturor membrilor din familie si consumul de apa plata, nu de la robinet.
Noi am renuntat la prosoapele textile de maini. Folosim doar prosoape de hartie la baie si bucatarie (si la gatit). 

Nu pun link-uri catre magazine online ca sa nu se inteleaga ca ajut pe cineva sa isi vanda produsele. Poti sa le procuri de unde doresti, pentru noi au facut minuni. Un search pe google o sa iti dea zeci de rezultate din care sa alegi.

CONCLUZIE in urma jurnalului zilnic pe care si acum il tin cu evolutia tratamentului:

Dupa trei zile de tratament homeopatic + masaj limfatic - a disparut agitatia continua care il domina, nu se mai foia, nu se mai freca cu spatele de spatarul scaunului...statea linistit pe scaun ca si cum cineva i-ar fi ridicat de pe umeri o mare povara. Am crezut ca nu vad bine cand in acea dupa-masa copilul meu si-a schimbat comportamentul general. A disparut anxietatea, sensibilitatea, mofturile. Nu s-a mai intins pe burtica.

Dupa 1 luna - s-au redus ticurile si frecventa este mult mai scazuta, a ramas flexarea genunchilor, intinderea mainilor si lasarea capului in fata si in spate si o grimasa faciala (cascatul gurii). Au disparut eczemele, i-a revenit pofta de mancare (vine la masa singur fara sa insisti, cere el de mancare), a disparut pruritul anal si nu se mai plange de dureri periombilicale. Inca prezinta prurit nazal, cearcane usoare si o cheilita ameliorata. Enurezis nocturn ocazional. Ticurile sunt intensificate in zilele cu luna plina (cand se stie ca parazitii sunt foarte activi, atunci se reproduc).

Dupa 2 luni - au disparut majoritatea ticurilor. Au ramas 2 ticuri (intinde mainile foarte usor, lasa capul pe umeri), manifestate rar si abia sesizabile unui ochi necunoscator. Are cheilita foarte usoara dar inca exista. Exista eritem pe pielea degetelelor de la maini  pe care le pun pe seama candidei ca si in cazul cheilitei. Celelalte eczeme au disparut. Are cearcane usoare si prurit nazal. Ocazional mai apare enurezis nocturn.

Dupa 3 luni jumatate -  a disparut si ultimul tic. A disparut complet cheilita. A disparut eritemul de pe piele. A disparut pruritul nazal. A disparut enurezisul nocturn. Ocazional mai apar cearcane, dar le punem pe seama oboselii. Am revenit la normal :) 



Draga Parinte,

Te rog din suflet atunci cand copilul are ticuri, nu-l umili, nu-l pedepsi, nu-i atrage atentia asupra gesturilor pe care le face, si nu ii administra primul tratament pe care il primesti. Mai consulta macar doua pareri din specialitati diferite. Din pacate in sistemul medical fiecare isi concentreaza atentia pe specialitatea lui, in loc sa aiba o vedere de ansamblu din toate unghiurile asupra problemei. Organismul uman este un sistem foarte complex. Stiai ca o eczema tratata insistent si cu incapatanare provoaca astm? Nu pare sa aiba legatura, nu? Ei bine ARE!! Ideal ar fi sa nu tratezi eczema respectiva ca si diagnostic. Gaseste-i cauza.De-asta trebuie sa analizezi bine ce tratament accepti pentru copilul tau pentru ca poate fi din pacate decisiv negativ pentru dezvoltarea lui ulterioara.

In atentia medicilor NPI,

Va rog analizati si aceasta perspectiva:

http://www.alergicblog.ro/2012/09/giardiaza-deficit-de-b12-cu-simptome-psihiatrice/

sau

http://www.alergicblog.ro/2012/08/infectiile-in-boala-psihica/


In cele din urma..DE CE SA AIBA LEGATURA TICURILE IN COPILARIE CU PARAZITII?

- pentru ca alimentatia copiilor de regula este bogata in continut glucidic (ceea ce nu e rau din alte puncte de vedere), lapte si dulciuri. Aceste alimente favorizeaza infestarea cu paraziti.


- pentru ca statistic ticurile apar in copilarie si dispar spre adolescenta! Credeti ca este o intamplare? Este foarte simplu: in adolescenta sistemul imunitar devine puternic, adolescentul deja mananca fructe si legume (fata de un copil pana in 12 ani), iar mediul intestinal devine neprietenos pentru paraziti. Faptul ca imunitatea este crescuta permite organismului adolescentului/adultului sa castige aceasta lupta impotriva parazitilor.


- pentru ca se stie deja ca toxinele parazitilor creeaza dezechilibre nervoase: anxietate, nervozitate, depresie, halucinatii (vezi link-ul de mai sus), crize epileptice; deci in consecinta daca toxinele afecteaza sistemul nervos, de ce nu se pot manifesta la anumiti indivizi chiar si prin ticuri?


- pentru ca ticurile se intensifica in perioadele de luna plina. Un calendar al fazelor lunii si un jurnal zilnic te va lamuri.

102 comentarii:

  1. Va multumim foarte mult pentru articolul publicat, nu stiu cum de nu l-am gasit pana acum, ii voi face si eu analiza coproparazitologica, niciodata nu m-am gandit ca ar putea avea legatura cu ticurile. Si noi am primit tratament tot cu Xanax si Mydocalm,pe care l-am intrerupt pentru ca nu avea niciun efect pozitiv.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca va ajuta informatiile. Sper sa fie de folos cat mai multor parinti si copii.

      Ștergere
    2. Buna, la fetita a iesit copro negativ dar la amprenta anala au iesit oxiuri. Asa ca luati in calcul si aceasta analiza.

      Ștergere
  2. Buna ziua,

    Am un copil de 6 ani caruia i-a aparut un tic (strangerea ochilor). Am mers la 3 neurologi, la 2 neuropsihiatri si 1 homeopat.
    I-am facut si noi analize de snage, EEG si copro.
    Analizele de snage i-au iesit relativ OK, cu un VSH un pic marit, la fel si trombocitele si neutrofilele.
    La copro a iesit negativ.

    Unde ati facut biorezonanta magnetica care v-a confirmat prezenta parazitilor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu luati testul de biorezonanta ca pe un rezultat elocvent 100%. Din pacate poate fi usor interpretabil. Pe noi ne-a ajutat ca sa investigam mai mult pe aceasta varianta a parazitilor. Cel mai bun lucru pe care il puteti face daca aveti dubii este sa tineti un jurnal zilnic si sa va notati semnele clinice, comportamentul copilului si dupa aproximativ 10-15 zile veti observa un tipar. Ghidati-va si dupa fazele lunii. In perioada de luna noua si luna plina veti observa anumite sabloane comportamentale si clinice (gen eruptii cutanate, agitatie ,anxietate, enurezis sau prurit nazal/anal) pt ca in aceste perioade parazitii sunt mai activi. Consultati un homeopat si urmati un tratament naturist combinat cu alimentatie corecta. Eozinofilele pot indica paraziti (chiar daca valoarea e mica de 4-5%).Vsh-ul si trombocitele marite pot indica o afectiune care poate fi o consecinta a parazitarii,dar cel mai bine e sa obtineti parerea unui specialist in boli infectioase. Luati acest articol cu d-voastra. Sa speram ca va fi deschis sa va asculte. Sanatate multa!

      Ștergere
    2. Strangerea ochilor si clipitul des e asociat de cele mai multe ori cu Ascaris

      Ștergere
    3. Felicitari pentru acest articol si pentru atatea informații binevenite!Multa sănătate!

      Ștergere
  3. Am fost azi la Colentina, sectia de parazitologie. Doamna doctor parea picata de pe alta planet, aproape ca se uita la noi ca la niste nebuni.
    Ne-a trimis la Gral sa facem 3 analize de sange, sa vedem ce iese.
    Puteti sa-mi spuneti catre ce medici v-ati indreptat?
    As vrea sa gasesc un medic care sa poata vedea "pacientul" pe de-a-ntregul, sa scoata nasul din specialitatea lui, sa fie deschis la a asculta si, nu in ultimul rand, sa fi citit o carte mai noua de 10-15 ani, in domeniul lui.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua
      Va recomand sa o cautati pe doamna Dr. Soescu Sorina - homeopatie (http://www.centrulnatura.ro/dr-soescu/).Va va asculta si cu siguranta va analiza cazul d-voastra din toate unghiurile. Multa sanatate!

      Ștergere
    2. Va multumesc pentru raspuns, o sa incerc sa intru in legatura cu doamna doctor Soescu, poate prin e-mail deoarece noi suntem din Bucuresti.
      As fi vrut sa va intreb si despre medicul de boli infectioase dar imi dau seama ca este fara folos, probabil ca nu este din Bucuresti.
      Puteti sa-mi spuneti daca ati facut teste de sange pentru depistarea parazitilor?

      Ștergere
    3. Medicul de boli infectioase ne-a confirmat ca parazitii pot genera manifestari nespecifice cum ar fi cele nervoase, psihice, insa tratamentul recomandat a fost cel alopat (metronidazol, albendazol) ca fiind metoda cea mai eficienta sau tratamente naturiste combinate cu probiotice pentru flora intestinala. Asa cum am scris in articol solutia alopata este intr-adevar imediata, insa riscurile sunt foarte mari, generand modificari ale formulei leucocitare foarte mari, aceste medicamente pot duce si la probleme ireversibile si ale ficatului.Va recomand sa insistati pe un tratament homeopat si naturist pentru ca aceasta problema a parazitilor nu este una de urgenta. Este o lupta care trebuie dusa pe termen lung, cu schimbarea alimentatiei si cu tratamente usoare care nu sunt toxice pt organismul atat de fragil al copiilor. Trebuie sa aveti multa rabdare pentru efectele se vad in timp, e greu, dar merita. La noi a durat cam 3 luni. Luati legatura cu doamna dr. Soescu si va gasi o solutie adaptata individual pentru copilul d-voastra. Noi suntem din Targu Mures. Aici il puteti contacta pe dl dr. Alecu Adrian - homeopat si specialist boli interne.

      Ștergere
    4. Am facut si teste de sange - Antigen pentru toate formele de paraziti din lista laboratorului. Am facut inclusiv testul pentru Lyme. Toate negative. O singura data in decurs de aproximativ 8 luni a iesit pozitiv coproparazitologic-ul (giardia). Din ce am inteles aceste teste nu au relevanta de 100%. Din pacate analizele de laborator pentru depistarea parazitilor in sange sau scaun, in acest moment, lasa mult de dorit. Singura metoda pe care eu am gasit-o a fost jurnalul zilnic si urmarirea fazelor lunii (luna plina si luna noua). Intr-adevar se poate observa un tipar al manifestarilor comportamentale si clinice daca exista o infestare cu paraziti, ei fiind foarte activi in acele perioade.

      Ștergere
  4. Am iesit pozitiv la toxocara canis si cu imunoglobulina marita de 4 ori.
    Maine mergem la parazitologie. Sa vedem ce facem in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de feed-back.Sper sa reveniti cu vesti bune curand! Multa sanatate!!

      Ștergere
  5. Revin cu info.
    Dupa 5 minute de stat in cabinetul medicului, cu tot cu scris reteta, am plecat cu un tratament cu albenzadol pentru 8 zile si Liv 52.
    Doamna doctor a tinut sa ne reaminteasca faptul ca, stransul din ochi si, mai nou, rotirea usoara a ochilor, nu sunt cauzate de paraziti. Ne-a intrebat daca a fost supus unui soc emotional de curand :))
    Si a mai adaugat ca in mod normal, chiar daca a iesit pozitiv la paraziti, nu i-ar fi dat niciun tratament......
    Acum, intrebare: sa merg cu albendazolul asta sau sa continui cu tratamentul naturist de deparazitare, ce abia l-am inceput?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prescriptia clasica alopata este intr-adevar albendazol. Este un tratament care taie raul de la radacina, e scurt si eficient. Aveti varianta de a consulta inca o parere (poate chiar doua). Va spun cum as proceda in locul d-voastra. As consulta un homeopat si i-as pune la dispozitie toate analizele si evaluarile facute si inca un medic alopat (infectioase, parazitologie) Intre timp puteti incepe un tratament naturist ( 2 ml Giardinophyt de la PlantExtrakt in putin apa dimineata pe stomacul gol 7 zile cu 7 pauza , timp de 3 luni) combinat cu un fresh zilnic din fructe (mere, portocale) care actioneaza ca un detoxifiant natural. Scoateti in perioada tratametnului laptele dulce, dulciurile si preparatele din faina alba. Pana obtineti niste raspunsuri de la alti medici, este posibil ca deja veti observa rezultate in urma tratamentului naturist. Albendazolul este un medicament extrem de toxic si nu asigura garantii impotriva recidivei. E posibil in 4-6 saptamani sa se infesteze din nou. E un cerc vicios. Trebuie sa gasiti o cale sa intariti organismul copilului sa castige razboiul asta. Cate o batalie pe rand :) ..va tin pumnii.

      Ștergere
    2. Deja am inceput, inspirat de acest blog, un tratament naturist cu Giardinophyt 2ml si 1 tableta de nuca neagra.
      In plus ii mai dau si seminte de dovleac verzi cu miere si il fortez sa manance un fruct pe zi, el nu prea este fruct addicted :(.
      Acum nu stiu ce sa fac, sotia vrea sa-l vada ca nu mai strange din ochi cat mai repede.
      Pe 29.03 suntem programati la cea de-a doua consultatie a medicului homeopat cu care am inceput, initial.
      O sa iau toate analizele cu noi, sa vedem ce spune.

      Ca si rezumat:
      Prima problema a oricarui pacient din Romania, este sa gaseasca un medic suficient de atent si pregatit, care sa poata privi o afectiune de sus, sa se dea un pas inapoi si sa faca un zoom out.
      Sa iasa din specializarea lui stricta, sa poata face corelatii intre specializari, intre organe etc.
      Si in primul rand sa fie la curent cu tot ce se cerceteaza, se discuta si se publica in afara, cu toate studiile clinice.
      Stiu ca este greu, asta inseamna sa stii cel putin o limba straina (obligatoriu engleza), sa participi pe bune la conferinte (nu doar sa faci turism), sa faci studii clinice, sa colaborezi cu alti doctori atat din tara cat, mai ales din strainatate.
      Dar cum Dzeu sa se poata face aceste lucruri daca intre, de exemplu, NPI de la Obregia si Gomoiu exista o rivalitate "de moarte"? Ca "nu ai voie" sa spui ca vii de la Obregia daca vrei la Gomoiu si viceversa.......ca daca te duci la Robanescu sa nu te puna dracu sa spui ca vii de la Obregia, si exemplele pot continua.

      Am auzit, la TV, cu 4-5 ani in urma, un doctor renumit, ortoped, foarte bine conectat la ce se intampla afara (din pacate nu-i mai retin numele), dar mi-a placut cum a spus (citez cu aproximatie):

      "Ganditi-va ca oricare specializare din Romania este in urma cu cel putin 10-15 ani fata de ce se petrece in vestul Europei, iar vestul Europei este, la randul ei, cu 10-15 ani fata de SUA"

      Va tin la curent cu evolutia ticurilor motorii simple dezvoltate de catre pustiul meu.

      O zi buna, rabdare si nervi de otel.


      Ștergere
    3. Este de inteles ca doriti rezultate cat mai rapide. Din pacate la aceasta varsta, mai ales la baieti, apar ticurile, pe fondul sensibilizarii filetelor nervoase din cauza toxinelor. Poate stiti, chiar zi enurezisul nocturn este mai comun la baietei decat la fetite, tot pe fond neurovegetativ. Asta nu inseamna ca a suferit un soc emotional. Daca va ridica moralul, exista studii conform carora copiii inteligenti, cu atentie distributiva si catre detalii dezvolta ticuri. Asa ca incurajati-o pe sotia d-voastra ca nu este un caz izolat si cu rabdare si toleranta fata de copil, vor trece odata ce se imunizeaza. Incercati mai bine sucul stors proaspat de fructe daca il accepta mai bine. Este o bomba de vitamine si de detoxifiere intr-un pahar :)...astept vesti!

      Ștergere
  6. Va multumesc mult pentru acest articol, l-am descoperit cand efectiv nu mai stiam incotro! Unde as putea sa va pun intrebari direct? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi puteti scrie la adresa ioanapopescuioana@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum pot lua legătura cu dumneavoastră ? Nu sunt în tara și am nevoie de niște răspunsuri ! Fetiță mea are 80% probleme asemănătoare . Mulțumesc !

      Ștergere
  8. am citit tot, of, eu cred ca am avut dintotdeauna limbrici dupa simptome, nu am gasit in scaun niciunul, cred ca limbricii astia se specializeaza in inotulimpotriva valului si nu ies niciodata, dupa operatia de colecist ce credeti pe cand eram in spiral in punga de dren a aparut un ... limbric, sa cad pe jos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu imi vine sa cred ca v-am descoperit blogul !!! Baietelul meu are 8 ani si cam de 6 luni i-au debutat ticurile. Are exact aceleasi ticuri ca si baietelul dvs. Acestea au inceput cu intinderea gatului si ridicarea mainii si initial am dat vina pe somn neodihnitor sau dureri de crestere dar acum are foarte multe si foarte foarte dese. Diagnosticul de ticuri nervoase pe fond de stres (inceperea scolii) m-au uluit complet pentru ca nu are motive sa fie stresat. O sa consult si eu un homeopat si pana una alta mi-am comandat tinctura de nuc negru si o sa ii adminstrez si giardinophyt. Dar pana gasesc un homeopat in oras nu ma ajutati cum sa administrez giardinophytul si tinctura de nuc negru dr. Hulda Clark. Va multumesc din suflet ca ati scris acest blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Giardinophyt: se administreaza 7 zile cu 7 zile pauza si din nou 7 zile si tot asa. Dimineata pe stomacul gol in putin apa, inainte cu 15-20 minute sa ia masa. Se poate administra si 3 luni , fara reactii adverse. Tinctura din coaja de nuca neagra se administreaza tot asa..cam 10 picaturi in putin apa dimineata pe stomacul gol. Tinctura se ia 3 saptamani cu 1 luna pauza, timp de 3-4 luni. Eu va recomand cu caldura Giardinophyt, un produs romanesc testat si care la noi a dat rezultatele dorite impreuna cu alimentatia corecta si cu masajul limfatic.

      Ștergere
    2. Nu disperati. Este situatia similara cu a noastra. Va fi in regula :). Acum noi suntem bine..Nu mai are copilul nici macar un tic. Trebuie sa aveti incredere in d-voastra si sa nu renuntati. Sa aveti rabdare pentru ca e un proces indelungat fiind remedii naturale, dar veti vedea rezultate. Multa multa sanatate. Va tin pumnii!!

      Ștergere
  11. Revin pentru ca este important, dintotdeauna am stiut ca am limbrici, am urmat zeci de tratamente, am facut zeci de analize , o singura data la antigen ascaris din sange a iesit pozitiv 0,41% , m- prezentat la un parazitolog care a spus ca parazitul poate sa nu mai existe. Cand rra baiatul meu mic era sa moars din incompetenta unor medici. Acim citind pe net forma de trecere a parazitului prin organism, imi aduc aminte ca la radoografia pulmonara i-au iesit forme sferice (buloase) acum stiu ca erau chisti, facea febra si a debutat cu stare de lesin ,cu rotirea ochilor, clipit repetat si tot panoul. Tot timpul cat am fost internata cu el a fost un cosmar, nici el nu a eliminat nici un patazit dar asya nu insrmna ca nu are, eu dupa zeci de analize negative ma trezesc cu un limbric in punga de dren , deci ei exista, de-a lungul timpului s-au specializat depun oua in intestinul subtire, oualele nu sunt eliminate fiind depuse atat de sus sunt digerate in procesul de fermentare din int suntire si gros. Din pacate am ajuns pe luna (daca ajuns?) dar nu putem depista un limbric, se cheltuie miliarde din banii nostrii pe te miri ce si nu se aloca decat putini bani pentru cercetare datorita si medicilor care nu dau importanta cuvenita parazitilor intestinali. Daca acest subiect ar fi dezbatut si din punctul de vedere al psihiatriei, endocrinologiei, catdiologiei si tuturot sferelor de interes in patazitplogie. Atunci se vor gasi si bani. Deci la medici este spetants care trateaza subiectul cu supetficialitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate asa este. E un subiect destul de usor trecut cu vederea in cabinetele medicale. Parazitii exista si au efecte de multe ori devastatoare. Sa speram ca vor citi cat mai multi acest blog si altele similare. Poate schimbam ceva. Multa sanatate!

      Ștergere
    2. Mult mai simplu ar fi fost daca luati o singura tableta antihelmetic VERMOX 100 mg si sa urmariti fecalele .Puteti repeta peste inca o saptamana cu inca o tableta ...Larvele de paraziti se vad pe bolul fecal dupa 24-48 ore dupa administrare ...

      Ștergere
  12. Răspunsuri
    1. Va rog scrieti-mi cu ce va pot ajuta si va raspund la adresa ioanapopescuioana@yahoo.com

      Ștergere
  13. Buna seara.cazul dvoastra m a facut sa merg pe calea cea buna nu stiri car bine a to facut postand acest caz...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca am fost de ajutor. Asta a fost scopul acestui articol.

      Ștergere
  14. Fetita mea in varsta de 4 ani a inceput in luna noiembrie anul trecu sa clipeasca.dupa care au inceput o serie luunga de ticuri.citind cazul dvoastra am sperat sa sa fie aceiasi problema ci nu alta.am alergat de indata la un homeopat care dupa analiza de eozinofike mi a zis ca sigur are paraziti .care din pacate la coproparazitoligic niciodata nu au iesit.dupa 6 luni de zile .mai exat luna iunie anul asta in sf iese in caca un ditamai ascarid.si inca unul la 2 sapt.deocamdara luptam cu ei dar ma bucur enorm ca am descoperit ce are si mi se confirma ca de fapt ticurile sunt provocate de paraziti.speram sa scapam de calvarul asta cat mai curand.Dumnezeu sa va dea sanatate si va multumesc din suflet ca a ti postat acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  15. Va multumim pentru informatiile pretioase pe care ni le impartasiti!!! As vrea sa va intreb daca cura cu Giardinophit e recomandat sa fie facuta inainte de luna plina sau dupa? Multumesc! Multa sanatate!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are neaparat relevanta deoarece tratamentul este indelungat deci oricum faceti de-a lungul a trei luni veti nimeri si luna noua si luna plina. Intr-adevar se stie ca parazitii au activitate mai intensa in aceste doua perioade, mai ales cand e luna plina.

      Ștergere
  16. Mulțumim pentru informatii, sunt foarte pretioase pentru orice părinte care se confruntă cu astfel de probleme la copil.

    RăspundețiȘtergere
  17. Camiichim Mulțumiri din suflet pt aceste mărturisiri,m-am confruntat si eu cu aceste probleme la copii mei și aveți dreptate dak medicii noștri ar lua mereu în calcul și o posibilă infestare cu paraziti intestinali măcar la copilasii noștri,i-ar scuti mititeii de multe necazuri si pe noi de a merge pe un 'drumgresit ' cu ei!!!!Nu va duceți la psihiatrii si neurologi cu copii decât pt prbl grave ,multe din simptomele psihice asazis problematice sunt date de paraziții intestinali!!!!!!Doamne lumineaza-ne!

    RăspundețiȘtergere
  18. Camiichim Mulțumiri din suflet pt aceste mărturisiri,m-am confruntat si eu cu aceste probleme la copii mei și aveți dreptate dak medicii noștri ar lua mereu în calcul și o posibilă infestare cu paraziti intestinali măcar la copilasii noștri,i-ar scuti mititeii de multe necazuri si pe noi de a merge pe un 'drumgresit ' cu ei!!!!Nu va duceți la psihiatrii si neurologi cu copii decât pt prbl grave ,multe din simptomele psihice asazis problematice sunt date de paraziții intestinali!!!!!!Doamne lumineaza-ne!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna ziua.Am citit articolul d.voastra si nu.mi vine sa cred...Cu asa ceva ne confruntam si noi cu baietelul nostru in virsta de 12 ani...Ticuri...Suntem inebuniti pt.ca din luna august nu mai stim unde sa mergem cu el si peste tot ne spune ca e perfect sanatos si sa.l lasam in pace.Tin sa mentionez ca el a avut pina la aceasta varsta de 3 ori giardia si tratata cu zentel 5 zile.Acum nu mai iese la copro.dar eu sunt convinsă că are sun nou dar nimeni nu ma ia in serios Medicii îmi spun ca nu are nici o legatura parazitii cu starile lui.Anxietate ticuri cât de multe,lasă unul si ia altul si tot asa...Va rog din suflet sa.mi spuneti unde se poate face aceasta biorezonanata magnetica,noi fiind din călărași nu avem asa ceva.. Unde ma sfătuiți?Va multumesc din suflet doamna Ioana pt.ca a.ți impartasit suferinta d.voastra sa puteți ajuta pe mai departe alți oameni.Eu o luam razna daca nu gaseam articolul d.voastră.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este necesara biorezonanta magnetica ca sa va confirme ceva ce stiti deja si sa mai si cheltuiti o gramada de bani. Eu va sfatuiesc sa scoateti din alimentatie pe perioada tratamentului naturist dulciurile, fainoasele si lactatele. Fiti perseverenti si printr-o alimentatie corecta insotita de tratament nauturist , eventual Giardinophyt, lucrurile vor reveni la normal.

      Ștergere
  20. Oare parazitii intestinali nu pot fi depistati la colonoscopie? Stiu, este invaziva, copii sunt mici, dar ca o ultima idee cand toate analizele ies ok iar copilul prezinta simptome specifice parazitozei, merita incercat. Am vazut pe net ca un radiolog bun poate vedea oarecare formatiuni. Deasemenea Rmn (apar pete negre sau discontinuitate tesuturi). Chiar daca americanii sunt cu 50-100 ani inainte tot nu pot rezolva problema unui limbric. Medicina romaneasca si medicii romani sunt performeri fiecare in domeniul lui, dar aici este problema, nu au vedere de ansamblu, majoritatea internistilor au a doua specializare si se axeaza pe aceea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ar putea fi o varianta. Dar pe de alta parte prezenta nenumaratelor simptome ar trebui sa fie suficiente pentru a diagnostica o parazitoza. Cu atat mai mult cu cat metodele de diagnosticare pot fi extrem de neplacute pentru copil (rmn, colonoscopie). Urmand un tratament natural asociat cu alimentatie corecta ar fi calea cea mai usoara si sigura de urmat in situatia parazitozei mai ales ca acest tip de tratament nu face decat sa fie in cele din urma definitia unui stil de viata sanatos. Deci nu incurajez parintii sa mearga pana in panzele albe pentru a diagnostica parazitoza. Recomand sa treaca direct al tratament (naturist) pentru ca atata timp cat un copil frecventeaza o colectivitate este 100% afectat.

      Ștergere
  21. Buna seara, ma bucur tare mult ca am dat de acest articol. Avem un băiețel de 8.5 ani si acum de vreo 3 luni a cu un tic. .respiră ca si cum nu-i ajunge aerul(zic acum pt ca de-a lungul timpului a manifestat mai multe feluri de ticuri). Am facut investigații cardiologice,urmează un EEG in ianuarie si umblam si la p sihoterapeut pt sindrom hiperchinetic. Acum o sapt am vizitat si un psihiatru ce ne-a recomandat Mentat. N-am inceput niciun tratament in ideea ca nu stiu la ce homeopat sa mergem. De la 2 ani ne tot plimbam de la unul la altul pt eczema..astm, tuse ...Acum suntem pe singulair si seretaid..vroiam sa i dau macar 2 luni sa vedem cum merge si apoi sa ajung la homeopat. Dar azi ticul de pana acum parca are alte forma..parca uite sa respire..m-am speriat îngrozitor. Asa ca de maine incep un plan de bătaie..alimentație (care a exagerată în lactate ) si mers la homeopat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eczemele merg mana in mana cu siptomatologia astmului. Si noi am avut un episod cu lipsa de aer si am ajuns la pneumologie din acest motiv. Am avut totusi sansa sa dam peste un medic exceptional si, fara sa ii povestesc nimic din trecutul nostru medical, mi-a spus: Stiu ca vi se va parea fara sens, dar copilul trebuie tratat de paraziti, nu are altceva! Asa ca am facut un nou tratament (naturist) prescris de ea care a dat rezultate bineinteles si am scapat de acel episod. Semana foarte mult cu astmul. Daca doriti sa vizitati acest medic, este doamna dr. Patraulea de la pneumologie Targu Mures.

      Ștergere
    2. Un prim pas pentru eczeme: incercati sa scoateti o perioada din alimentatie untul si alte lactate cu procent mare de grasime. Gasiti un inlocuitor o perioada, cum ar fi untul de arahide.

      Ștergere
  22. Buna ziua!După preocuparea ce ați avut sa transmiteți problema dv în încercarea de a ajuta alți copii arătați un fond uman unic.Limbajul dv mă duce cu gândul ca sunteti și medic.Am aceeași problema cu fetița mea de 12 ani.Sunt asistent medical de 15 ani și sunt dezamăgită de mine în acest moment ca nu am făcut o astfel de analiza.As vrea sa pot vb cu dv.Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca doriti sa vorbim personal imi puteti scrie la adresa ioanapopescuioana@yahoo.com

      Ștergere
  23. Buna ziua!După preocuparea ce ați avut sa transmiteți problema dv în încercarea de a ajuta alți copii arătați un fond uman unic.Limbajul dv mă duce cu gândul ca sunteti și medic.Am aceeași problema cu fetița mea de 12 ani.Sunt asistent medical de 15 ani și sunt dezamăgită de mine în acest moment ca nu am făcut o astfel de analiza.As vrea sa pot vb cu dv.Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua d.na Niculina.Va rog sa intrati pe facebook pe Mari Banea si vorbim...Si eu ma confrunt cu astfel de probleme...Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  25. Iti multumesc pentru acest articol! Ii suspectez pe cei doi copilași ai mei ca suferă de parazitoza, si sint pregătită sa încep un tratament cu Giardinophyt si cu gemoderivat de nuca neagră.
    Cum v- ați explicat ca fetița mai mică nu a avut simptome de parazitoza ? Ați facut tratament toți sau doar băiatul? Noi ne pregătim sa facem toți , nu stiu daca il înham si pe soțul meu la povara tratamentului , el maninca mult piper si amindoi mult usturoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fetita a avut si ea simptome de parazitoza, dar atenuate si diferite. La fiecare individ e diferit. De-asta e asa greu de diagnosticat. La ea au aparut dureri usoare de burtica in zona ombilicului, cearcane albastre, mancarimi si o tuse reflexa (din gat, fara expectoratie). Deci ocazional i-am dat si ei tratament. Ea mananca mai multe fructe si legume deci e mai usor din toate punctele de vedere. Tratament a facut si restul familiei initial, dar in timp mi-am dat seama ca nu il poti izola de paraziti. Degeaba suntem noi "curati" atata timp cat merge la scoala in coletivitate cu 30 de copii care stranuta unii pe altii si isi pun mainile peste tot. Ideea este ca trebuie incet sa se adapteze la aceasta lume parazitata si il putem ajuta intarindu-i organismul sa faca fata printr-un stil de viata sanatos. Pana atunci facem tratamente naturiste atunci cand e cazul asociate cu regim. In momentul de fata noi nu mai avem probleme. Iar piperul si usturoiul sunt bune, dar nu sunt o garantie. Copilul meu mananca usturoi aproape zilnic si tot am avut de furca.

      Ștergere
  26. Buna seara!ne confruntam cu o serie de ticuri motorii,acu cateva zile a aparut unul nou..un sunet lung ca si cand ar avea o insuficienta respiratorie,sunt mai mult decat disperata,speriata la gandul sindromului Tourette!!am facut consult neurologic,cardiologic amandoua normale ca si rezultat...consult medic neuropsihiatru,psiholog-diagnostic anxietate,tratament doua siropele pe baza de plante Biocebral si Sedepril..fara nici un efect!teste analize sange,urina,test ptr Giargia negativ!rugamintea mea la dvs este sa mi recomandati un medic neurolog si orice altceva ce considerati dvs ca ar fii de folos!baietelul are 4 ani si 10 luni..Va multumes mult!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu va pot recomanda un medic neurolog. Noua doar ne-a confirmat prin EEG ca ar putea avea paraziti. Mai departe am scris toata povestea in articol. Daca acel suierat e de la paraziti, iar ticurile la fel, atunci cu multa rabdare ar trebui sa se rezolve in cca 3-5 luni de tratament naturist si stil de viata sanatos (fara dulciuri, faina alba si lapte dulce). Testele copro ies aproape intotdeauna negative chiar daca Giardia exista. E greu de identificat. Parerea mea este ca pentru linistea d-voastra sa mergeti la medic , dar in paralel nu aveti nimic de pierdut daca ii dati un tratament natural cu Giardinophyt. Va rog cititi pe blog cum l-am administrat in asociere cu regim.

      Ștergere
    2. Branza dulce sau alte tipuri de branzeturi avem voie in regim? Dar carne? Nu aveti in meniu sa imi fac o idee?

      Ștergere
    3. Din ce ni s-a spus noua parazitii adora dulciurile, laptele dulce si faina alba. Deci in tratamentul parazitozei acestea ar trebui evitate.

      Ștergere
  27. Buna seara. Baiatul meu de 9 ani, are de aprox 6 luni un tic- scoate niste sunete ciudate din gat, ca si cum ar inghitii cu zgomot.Citind articolul dvs. mi-am dat seama ca de mult prezinta niste semne carora nu le-am dat importanta- dureri in jurul ombilicului- o data am ajuns chiar la urgenta- unde, evident ca a reiesit ca nu are nimic, cearcane- de multe ori, agitatie, VSH- marit- si ni s-a spus ca e alergic. Acum urma sa mergem la testele de alerigie. dra parca mai repede as incerca cu tratamente homeopatice direct. Am contactat-o si pe dna Soescu azi. Spuneti-mi , va rog, Giardinophyt se poate administra in acelasi timp cu Tinctura de extract din coaja de nuca neagra ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai bine ar fi sa se administreze pe rand in functie de rezultate.

      Ștergere
    2. Bună seara.Stiu ca au trecut activa ani de când ați postat dar doream sa va întreb dacă ați reușit să rezolvați problema ticului .Fiul meu scoate la fel un sunet din gat și suntem disperați.Nu știu încotro sa o mai apucam.

      Ștergere
  28. Vă rog să mă ajutati cu informatii si tratament naturist pentru toxocara canis.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  29. Vă rog să mă ajutati cu informatii si tratament naturist pentru toxocara canis.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  30. Vă rog, îmi puteţi spune numele medicilor homeopaţi la care aţi tratat copilul? mulţumesc

    RăspundețiȘtergere
  31. Va mulțumesc din suflet pentru informațiile prețioase pe care ni le-ați oferit. Ne confruntam cu aceleași probleme la un băiețel de 12 ani. Dumnezeu face minuni prin oameni. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  32. buna seara,
    Din disperare am dat peste acest blog,fetita mea 8ani,are de 3 luni ticuri:clipit si stransul ochilor,am mers la cei mai buni oftalmologi (nu are nimic din sfera oftalmica)psihiatru(care suspecta adhd),psiholog(care ne infirma adhd si spune ca ar fi anxietate) ,nu stiu incotro sa o luam....M ati pus pe ganduri cu parazitii...mai ales ca se freaca la nas,ochi(la exudat nazal a iesit stafilococ auriu-poate si asta fi cauza?),analize de sange ia iesit leucopenie cu neutropenie...Un sfat va rog!Ce putem face pentru a stopa acest tic....Multumesc aticipat!

    RăspundețiȘtergere
  33. De aproximativ 6 luni ne luptam cu aceasta problema.Toți ne-am infestat cu oxiuri și încă nu am scăpat de ei.Fetița are 9 ani, băiețelul 4 ani.

    De 6 luni luam în continuu ceva pt oxiuri și nu ne-am tratat pana acum.

    Am luat: Gyardino Phyt de câteva ori, am luat Vermicin, am luat Nickvorm, am luat tinctura de nuc negru, am luat ceai de pelin și scortisora, am luat ulei de dovleac, am luat seminte de dovleac, formula 9a/9b.....Am cheltuit o groaza de bani și sunt la capătul puterilor și a răbdării. O sa incercam Zentel și altele...

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna seara,sunt o mama disperata cautand un raspuns ...de ce are copilul meu ticuri,rotira ochilor,un tremur in tot corpul,miscarea umerilor,sucitea degetelor...am fost la neuropsihiatru ,mi a dat tratament dar nu i fac nici un bine,diar il ametesc,si ma doare cand il vad asa,mergem la psiholog.. avem 11ani,si eram un copil bun ,cuminte,un pic mai sensibil,acum e tot timpul trist ...si ma doare ca nu l pot ajuta noaptea este linistit ...ajutati ma ..ar putea fi de la viermisoti . Doamne ajuta-mi copilul

    RăspundețiȘtergere
  35. Am mers azi la neurolog mi a dat piracetam de 2ori pe zi,nu este bine ,ne fug ochișori ,avem un tremur in corp ,o nesiguranță,se sperie din orice ,azi mia spus că nu vrea sa mai trăiască ...și avem doar 11 ani...ce pot sa mai fac...unde trebuie sa merg ..era un copil normal fericit ,va rog daca cineva a mai pățit așa cu copilul ,vrei un sfat ...sunt disperata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Baiatul meu are 9 ani. Vreo 3 petrecuti cu psiholog si siropuri si alte cele, iar de 4 luni a inceput o serie de ticuri. Am citit si eu articolul cu mare interes si voi face un tratament naturist cu uleiuri esentiale pure si probiotic tot de la ei, alaturi de un regim alimentar strict. Nu mai astept rezultatele analizelor. Nu mai am rabdare sa vad daca iese sau nu. Un astfel de tratament oricum nu are ce sa-i strice, mai ales ca am avut aceeasi suspiciune când am citit si despre bruxism si cauzele aparitiei acestuia. Daca vreti sa ne consultam, puteti sa-mi scrieti pe alina.corcodel@yahoo.com, dar puneti la subiect ca are legatura cu acest articol, sa nu sterg mesajul fara sa-l deschid.

      Ștergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  37. Sunt din Alba Iulia si am un baietel de 7 ani iar de o jumatate de an ne confruntam cu ticuri si episoade de herpes sau bube ducli in jurul gurii , greata .Am facut plimbari la doctori si specialisti care ne inunda cu medicamente si diacnosticuri ciudate , citind asta incep sa imi dau seama ca are sens ce spunetiii, Va multumesc de sfat stiu in ce directie sa plec acum mii de multumiri

    RăspundețiȘtergere
  38. Vă mulțumesc din suflet pentru articol. A fost o binecuvântare pentru mine, mama unui băiețel de șase ani și opt luni ale cărui ticuri au debutat în jurul vârstei de patru ani cu clipitul din ochi.De atunci a mai avut tot felul de ticuri care dispăreau de la sine în circa două-trei săptămâni.Însă vara trecută a avut un episod atât de intens de ticuri încât m-am speriat. Au fost zile în care pur și simplu nu mai știam ce să fac să îmi ajut copilul pentru că ticurile nu treceau nicicum. Până atunci fuseserăm la oftalmologie, la ORL, la logoped. In vară am făcut mai multe analize și am consultat doi neurologi,un logoped și un psihoterapeut Astfel, băiețelul meu a fost diagnosticat cu ticuri motorii complexe. Din toamnă face tratament cu Rispolept la care, în iarnă, s-a adăugat și Romparkin. Uneori e mai bine, dar sunt conștientă de faptul că acest tratament implică riscuri mari. De ceva timp mă tot gândesc ce să fac, în ce direcție să mai merg ca să imi ajut copilul. De aceea vă spun că articolul dumneavoastră este pentru mine ca o salvare. In cazul în care voi avea nevoie de un sfat, vă voi contacta pe adresa de mail. Vă mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  39. Multumesc din suflet pt.acest articol, este o salvare pt. mine. Am o fetiță de 9 ani cu aceleași simptome.Multumesc doamna Ioana

    RăspundețiȘtergere
  40. Va rog tare mult daca doriti sa imi lasati o adresa de e-mail am nevoie de cateva informatii de la dvs,am si eu aceeasi problema cu baietelul meu si nu mai stiu unde sa ma duc.va rog tare mult

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna ziua,
    Ce remediu de constitutie ati folosit? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna ziua, la noi a durat aproape luni.. am crezut ca innebunesc. M-a ajutat mult Osteocare si Sirop de linistire Alinan. Nu am vazut paraziti, nu prea era diferenta la luna plina. M-au ajuat enorm sfaturile de a nu discuta despre aceste ticuri (baietelul meu clipea foarte des, mai ales la TV, dar nu era din cauza TV-ului). Cred ca au fost ticuri tranzitorii. Multa rabdare si rugaciune ! Sanatate multa tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua,in urma tratamentului homeopat publicat de dna Ioana, exista si alte cazuri in care ticurile au disparut cu acest tratament?

    RăspundețiȘtergere
  44. Cum este copilul acum? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum are 14 ani impliniti. Este un copil echilibrat perfect sanatos. FARA TICURI.

      Ștergere
  45. Bună ziua, am și eu un băiat de 14 ani care are ticuri deja din clasa a3. Luăm tratament homeopat de aprox 3 ani dar ticurile se încăpățânează să treacă. Voi încerca și eu remediile pt paraziți poate poate ne va ajuta și pe noi. 🤗

    RăspundețiȘtergere
  46. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  47. Copilul meu are 4 ani. I.am.facut analizele la tg mures. I.au iesit chisturi de giardia lamblia. I.am.dat wormex 1 luna de zile. Dupa 3 sapt de la.administrare au reaparut ticurile ai starile nervoase. Am.ajuns sa fiu disperata ca nu mai stiu ce tratamnet sa ii mai.administrez. i.am.dat si.giardinophyt si worm end. Multumesc pentru acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  48. Multumesc pentru ca ati impartasit cu noi. De aprox 15 zile au inceput ticurile fetitei mele, 8 ani. A avut paraziti mereu, pentru ca roade unghiile. Voi incepe sa tratez serios aceasta problema. Avem programare si la psiholog.

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna ziua,
    As dori sa va multumesc pt articol pentru ca mi-a deschis o alta perspectiva. Si la baieteluo meu au inceput brusc in luna fabruarie. As dori sa stiu ce probiotic ati folosit.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna seara! Cum pot lua legatura cu dvs? Multumesc pt informatii.

    RăspundețiȘtergere
  51. Best Casino Games for Android - Dr.D.C.
    For the very first time ever, 대구광역 출장마사지 mobile casino games 남양주 출장안마 have become more convenient 용인 출장마사지 to use online. 경주 출장샵 With our mobile casino app you will be able to 상주 출장샵 play

    RăspundețiȘtergere
  52. Sunteți un înger ! Mulțumim mult ptr sfaturi. As avea totuși 2 intrebari ?
    Ce tip de eruotii avea băiețelul ?
    Avea anemie din cauza deficitului de vitamine ? Întreb ptr ca avem fix accesi problema dar eu caut răspunsuri de 2 ani și deabia acum am depistat ASCARUS în scaun ! Mulțumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  53. Bună ziua ! V-am scris in urma cu cateva luni pe adresa de email care ați specificat-o. Sunt disperata și epuizata .De 2 ani și ceva facem analize și investigații. Fetiță are ticuri exact ca și în descriere dumneavoastră. Deșii niciodată nu am depistat paraziți am găsit în scaun ascaris. Cum pot lua legătura cu dumneavoastră ? Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am primit. va rog incercati din nou: ioanapopescuioana@yahoo.com

      Ștergere
    2. Buna seara,v-am trimis mail pentru mai multe informatii . Si noi ne confruntam cu baietelul de 4 ani si 10luni si nu stim incotro sa o luam?! Ticuri doar la nivelul ochilor.

      Ștergere
  54. Buna seara! Va rog, imi poate spune cineva ce nivel de IgE ati observat in cazurile parazitozelor? Am un copil de 11 ani cu IgE 1304 vs limita maxima 200. Prezinta ticuri, anxietate si tind sa cred ca avem de-a face cu o parazitoza. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna! Aceeasi problema o am si eu cu baiatul meu de 7 ani jumatate. Din cei care ati urmat tratamentul ,sunt bine copilasii,si au revenit? Ce sfaturi ati mai avea si pt cei care abia ne confruntam cu aceste ticuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.facebook.com/groups/naturalcareforticsandtourettes/

      Ștergere
    2. https://www.facebook.com/groups/P.A.N.D.A.S.International/

      Ștergere
  56. Buna ziua!Stiu ca au trecut multi ani de la postare.Ne aflam cam in aceeasi situatie cu fetita de 4 ani jumatate,de la varsta de 3 ani a inceput sa aiba diferite ticuri polimorfe,intai niste miscari ale bratelor,apoi clipit din ochi,apoi aruncatul capului pe spate,dresul vocii.Am suspectat o mereu de giardia,mai ales ca este foarte agitata si nu avea pofta de mancare.Nu au iesit niciodata la niciun control al scaunului.I am facut de curand o singura analiza la un labirator care merge pe calea clasica la microscop si i au iesit chisti de giardia si oua de helmiti.Am inceput tratementul recomandat de pediatru cu Wormex,e naturist....nu stiu cat o sa isi faca efectul.As vrea sa va intreb daca baietelul a mai avut ticuri dw atunci? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara ,as vrea va rog sa imi spuneti cum este fetita? Si noi avem aceeasi problema cu baietelul 4 ani si 10luni? Ce demersuri ati mai facut?

      Ștergere
  57. Am văzut o postare despre Dr. DAWN pe această pagină de Facebook, cum a ajutat oamenii să-și refacă căsnicia și relația ruptă, l-am contactat pe Whatsapp pentru că am avut aceeași problemă cu soțul meu, m-a lăsat cu cei 2 copii ai noștri și m-a dorit să depun acte de divorț. L-am contactat pe Dr. DAWN și i-am explicat totul și el a promis că va restabili pacea și fericirea în căsnicia mea,
    Nu știu cum a făcut-o, dar soțul meu s-a întors și mi-a cerut iertare, suntem împreună în ultimele 4 luni și mă tratează cu grijă și dragoste,
    Sunt atât de fericit să împărtășesc această mărturie tuturor celor de aici, contactați-l dacă aveți provocări în viață, cu siguranță vă va ajuta: el este Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  58. Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
    sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna seara! Cum se mai simte baiatul d voastra? As fi vrut sa vorbim mai mult despre aceste caz. Avem si noi un baietel cu foarte multe ticuri. Puteti sa imi dati un contact va rog? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna seara! Sunt o mama disperata am un baietel de 10 care are ticuri de la 7 ani , anul trecut in toamna a urmat un tratament psihiatric pentru ticuri si a fost un dezastru ,va rog va implor sunt terminata psihic sufleteste nu stiu unde sa mai mg ce sa fac va las adresa mea de e-mail: rominaconstantin57@gmail.com

    RăspundețiȘtergere